Росія пророкує Україні проблеми через НАТО

Четвер, 8 лютого 2007, 17:44

Вступ України або Грузії в НАТО не призведе до зміцнення регіональної безпеки, а може призвести до серйозних проблем.

Про це у своїй статті для газети "Зюддойче цайтунг" заявив віце-прем'єр - міністр оборони Росії Сергій Іванов, повідомляє "Інтерфакс".

"Я глибоко переконаний, що проведення інтенсивних діалогів, спрямованих на подальший вступ України або Грузії в Північноатлантичний альянс, не зміцнить безпеку ні регіональну, ні Російської Федерації. А от проблеми і ризики може створити досить серйозні", - говориться в статті.

"У своїх оцінках про наслідки можливого вступу Грузії в НАТО ми виходимо, насамперед, із уже наявного і зовсім не обнадійливого досвіду попередніх хвиль розширення альянсу", - відзначає Іванов.

Прикладом, за його словами, може служити "естонський та латвійський прецеденти".

"До вступу цих держав у Північноатлантичний союз наші натовські партнери ретельно переконували російську сторону, що членство в альянсі "прискорить демократизацію цих країн", допоможе нормалізувати їхні відносини з Росією, позбавивши від страху перед могутнім сусідом. Усе вийшло з точністю до навпаки", - стверджує Іванов.

На думку російського міністра, "та й сама "демократизація" у цих прибалтійських державах набуває якогось спотвореного характеру".

"У цих країнах стали звучати заяви і пов'язані з ними дії, які ганьблять імена воїнів Червоної Армії, які врятували світ від "коричневої чуми". Доходить до абсурду звеличування ідей фашизму, ідей національної винятковості, дискримінаційного ставлення до російськомовного населення взагалі і до росіян зокрема", - підкреслює Іванов.

"Політична "сліпота" альянсу в цьому питанні викликає в нас, щонайменше, здивування", - відзначає віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News