Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шахтарі Рината Ахметова погрожують навідатися в Київ

П'ятниця, 9 лютого 2007, 09:26

Шахтарі компанії "Павлоградвугілля" почали акції протесту.

Працівники вимагають підвищення заробітної плати і припинення скорочень персоналу, пише газета "Дело".

У випадку невиконання вимог вони збираються виїхати на мітинги в Донецьк та Київ.

Для організації мітингів об'єдналися офіційна і незалежна профспілки гірників. "Будемо пікетувати контору "ДПЕК" і Фонд державного майна", - заявив Віктор Грек, голова місцевого осередку Незалежної профспілки гірників.

Власником ВАТ "Павлоградвугілля" є холдинг "Донбаська паливно-енергетична компанія", контрольована Ринатом Ахметовим.

Профспілкові лідери стверджують, що власник підприємства порушує трудове законодавство.

Як повідомив Михайло Тютюнник, заступник голови Дніпропетровської територіальної Профспілки працівників вугільної промисловості, зарплату шахтарям "Павлоградвугілля", відповідно до умов колективного договору, слід було підвищити з 1 грудня 2006 року. При цьому в основу її розрахунку мав лягти мінімальний тариф у 400 грн.

Крім цього, за минулий рік число працівників шахт скоротилося на 2,5 тис. осіб. "Таким чином, були порушені вимоги колективного договору на 2006 рік і умов приватизації", — пояснює Тютюнник.

У свою чергу, Віктор Грек відзначає, що невкомплектованість бригад гірників призводить до порушення техніки безпеки і підвищеного травматизму.

Водночас, ФДМ уже встиг перевірити, як "Павлоградвугілля" у 2006 році дотримується зобов'язань, узятих при приватизації. "Зауважень немає", — повідомили "Делу" у прес-службі відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування