Біля дружини Лужкова побудують парк пам'яті борців за волю України

П'ятниця, 9 лютого 2007, 09:50

Київська міська рада передала в оренду компанії "Росичі" (Київ) земельну ділянку 53,52 га між вулицею Бальзака і річкою Десенка в Деснянському районі для будівництва житлового комплексу й облаштування всеукраїнського парку пам'яті борців за волю і незалежність України.

Таке рішення Київрада ухвалила на сесії в четвер, 8 лютого, повідомляють "Українські новини".

Земділянка передана в оренду на 10 років.

Київрада передала ділянку в оренду без права забудови і подальшого викупу парку.

Зокрема, житкомплекс, який також буде включати офісні, торговельні, адміністративні, готельні приміщення й інші об'єкти інфраструктури, займе 16,36 га, а 36,96 га (у тому числі 9,62 га прибережної смуги) - стане територією парку.

Виконуючий обов'язки заступника голови Київської міської державної адміністрації Едуард Лещенко повідомив на сесії, що для забудови території "Росичам" доведеться перекладати магістральні водогони, які пролягають на ділянці.

Також, за словами Лещенка, забудовник має намір побудувати на ділянці школу і дитсадок санаторного типу.

Лещенко відзначив, що завдяки компанії "Інтеко-буд" (Київ), яка має намір забудувати сусідню територію є розроблений детальний план території всього мікрорайону.

Він підкреслив, що КМДА протягом 2-х років шукала інвестора, готового облаштувати парк, вартість робіт у якому складає близько 100 млн. гривень.

Акціонерне товариство "Росичі" здійснює будівельні і реконструкційні роботи, оптову торгівлю будматеріалами.

У вересні 2006 року компанія "Інтеко-буд" (Київ) запропонувала містобудівній раді Києва схвалити передпроектні пропозиції по будівництву житлового мікрорайону "Московський" по проспекту Ватутіна в Деснянському районі столиці.

Ділянка під будівництво знаходиться між вулицею Оноре де Бальзака і рікою Десенка.

Як відомо, компанія "Інтеко" належить дружині мера Москви Юрія Лужкова, найбагатшій жінці РФ Олені Батуриній.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування