Безробітних в Україні все менше, а бідних все більше

П'ятниця, 9 лютого 2007, 10:01

Рівень безробіття в Україні знизився на піввідсотка, а кількість бідних людей зросла.

Про це свідчать підрахунки Міжнародної організації праці, про що в інтерв’ю "Німецькій хвилі" заявив український національний представник організації Василь Костриця.

Згідно з методикою Міжнародної організації праці, рівень безробіття в Україні складає майже шість з половиною відсотків.

Найбільше безробітних, за словами Костриці, - у сільській місцевості, де люди, до того ж, частіше живуть "на межі бідності".

Костриця відзначив, що статистичні дані свідчать про "позитивні зрушення" у подоланні безробіття, але якість наданої роботи "є далекою від європейських стандартів".

"Більшість новостворюваних робочих місць не є якісними, бо 60 відсотків пропонованих вільних робочих місць мають зарплату нижче за 345 гривень", - наголосив представник МОП.

"Пропонуючи для безробітних місця з низькою оплатою, ми не можемо говорити про забезпечення гідної зайнятості", - додав він.

Для поліпшення ситуації із зайнятістю населення Міжнародна організація праці пропонує Україні вдосконалити розвиток національного ринку праці, насамперед, підвищити якість робочих місць і сприяти пожвавленню економічної активності населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування