Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада зробила президенту попереджувальний постріл

П'ятниця, 9 лютого 2007, 10:42

Верховна Рада підтримала законопроект про внесення змін до закону про Кабінет міністрів та про місцеві держадміністрації у першому читанні.

За відповідне рішення проголосували 240 депутатів.

Від Партії регіонів проголосувало 179 депутатів, БЮТ – 4, "Наша Україна" – 0, Соцпартія – 31, Компартія – 21, позафракційні – 5.

Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко наголосив, що в проекті закону враховані всі вісім пропозицій президента окрім двох.

У свою чергу представник "Нашої України" Юрій Ключковський закликав не голосувати за відповідний проект закону, мотивуючи це тим, що навіть враховані поправки президента перекручені авторами законопроекту.

Так, законопроектом передбачається можливість звільнення міністрів оборони та закордонних справ за поданням президента, а також коаліції або прем'єр-міністра.

Крім того проектом закону пропонується, щоб кандидатури заступників міністра оборони та міністра закордонних справ призначалися після консультацій відповідного міністра з президентом.

Стаття про відносини Кабміну з президентом доповнені пунктами, які передбачають, що Кабмін на своїх засіданнях розглядає звернення президента та приймає рішення щодо них, щоквартально інформує президента про свою діяльність, а також про найважливіші рішення та дії.

У проекті закону зауважується, що питання про конституційну процедуру призначення прем'єр-міністра, окремих міністрів за поданням президента та процедуру контрасигнації розглядається Конституційним Судом.

Законом про "Про місцеві держадміністрації" серед іншого передбачається, що перший заступник голови облдержадміністрації призначається на посаду головою ОДА за згодою прем'єр-міністра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування