У Ющенка не втрачають надії зупинити закон про Януковича

П'ятниця, 9 лютого 2007, 10:49

Представник президента у Конституційному Суді Володимир Шаповал може звернутися до КС з клопотанням про призупинення дії закону про Кабмін.

Про це заявив член "Нашої України" Роман Зварич в інтерв’ю газеті "День".

"Не виключено, що представник президента в Конституційному Суді може висловити клопотання перед самим судом, щоби була призупинена дія цього закону, оскільки мова йде про порушення процедури оприлюднення та набрання чинності, а не тільки про текст закону, тобто того, що стосується невідповідності окремих його норм Конституції", - сказав він.

Говорячи про можливість проведення дострокових виборів до Верховної Ради, Зварич зазначив, що, на його думку, "це питання є далеким".

"Нові вибори можуть відбутися тільки тоді, коли президентом будуть достроково припинені повноваження Верховної Ради України. А він може здійснювати такі дії лише у випадках, які визначені Конституцією. Поки що таких правових підстав немає", - сказав він.

Коментуючи заяви комуністів про можливість проведення процедури імпічменту щодо президента Віктора Ющенка, Зварич зазначив, що її практично неможливо здійснити.

"Це (імпічмент) звинувачення президента у скоєнні злочину. Верховна Рада в такому випадку виступає практично в ролі прокуратури — вона звинувачує. Парламент може здійснити імпічмент лише в тому випадку, коли є висновок Верховного Суду, в якому міститься позиція про те, що в діяннях президента міститься склад злочину", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чому "Наша Україна", попри підписання з БЮТ угоди про спільну опозиційну діяльність, подала позов до КС щодо закону про імперативний мандат, Зварич сказав:

"У суд йде не "Наша Україна", а депутати фракції "Наша Україна". Це (звернення в КС) є нічим не обмежене право 45 народних депутатів, незалежно від того, до якої фракції вони належать".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування