Коаліція вирішила прокотити Огризка?

П'ятниця, 9 лютого 2007, 11:00

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл прогнозує, що Верховна Рада не підтримає кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ.

Про це він сказав журналістам у п’ятницю.

"Огризко - складна кандидатура, хоча на фоні Тарасюка це прекрасний міністр, але є певна проблематика цієї кандидатури – складність і недосвідченість ведення серйозних переговорів", - сказав Чорновіл.

Він підкреслив, що новому міністру доведеться вести переговори із "зубрами" світової політики, а Огризко на переговорах Україна-Трійка ЄС продемонстрував свою неспроможність.

Депутат також відзначив, що у багатьох депутатів фракції Партії регіонів до Огризка є достатньо претензій, і їхня думка починає домінувати.

Водночас Чорновіл висловив думку, що Огризко не призначається не тільки з цієї причини – "мені здається, президент кинув його на спалення для того, щоб потім прочистити місце для нової кандидатури".

За його словами, президент і його секретаріат не проводять політичний і пропагандистський супровід кандидатури Огризка.

"Огризка кинули на з’їдення, знаючи, що за нього напевно не проголосують. Ми не будемо підігрувати президенту, ми постараємось все ж таки не голосувати за його кандидатуру", - сказав Чорновіл, водночас підкресливши, що виконувач обов’язків міністра закордонних справ є дуже перспективним дипломатом.

Відповідаючи на запитання, для кого тоді президентська команда "розчищає місце", Чорновіл сказав: "Я думаю, що все ж таки розчищають дорогу для Чалого".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News