Київ можуть залишити без газу?

П'ятниця, 9 лютого 2007, 12:01

Газопостачальні компанії "Київгаз" і "Київоблгаз", а також дочірнє підприємство "Нафтогаз України" "Укртрансгаз" почали знижувати до мінімального технологічного рівня постачання газу підприємствам, які входять в систему енергопостачальної компанії "Київенерго".

Про це повідомила прес-служба "Газу України".

Відповідно до повідомлення, рішення ухвалене через значну заборгованість компанії перед "Газом України" і з урахуванням відсутності з початку лютого лімітів газу для "Київенерго".

Станом на 9 лютого борг "Київенерго" за 2007 рік склав 75,5 млн. гривень, борг за 2006 рік - 35,2 млн. гривень.

З початку року компанія спожила більш 262 млн. куб. м газу, що складає більше 13% газу спожитого всіма підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ) України, у той же час, рівень розрахунків "Київгазу" складає тільки 58%, при тому, що середній рівень розрахунків підприємств ТКЕ складає 65%.

Прес-служба відзначає, що "Газ України" підтвердив ліміти газу на 3 декаду січня в розмірі 74 млн. куб.м, з огляду на обіцянки енергетиків оплатити вартість газу, спожитого у 2006-2007 роках, і особливий статус компанії, яка забезпечує теплом жителів Києва, однак "Київенерго" не вжила жодних заходів для погашення заборгованості.

Як повідомлялося, наприкінці січня "Київенерго" звернулася до споживачів із закликом оплатити рахунки за енергію, спожиту в грудні 2006 року і січні.

У грудні 2006 року Київська міська рада виділила 76,345 млн. гривень на компенсацію збитків енергопостачальним "Київенерго" і Дарницька теплоелектроцентраль, яка виникла через невідповідність фактичної вартості теплової енергії діючим тарифам, що оплачує населення.

1 грудня 2006 року "Газ України" обмежив постачання газу на теплоелектроцентраль-5 і теплоелектроцентраль-6 (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6), які знаходяться в управлінні "Київенерго".

З бюджету Києва було виділено 87 млн. гривень для погашення частини боргу, який виник у результаті різниці між ціною на газ і тарифами на постачання і виробництво теплової енергії.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування