Київрада продовжує "гробити" Київську фортецю та парки

П'ятниця, 9 лютого 2007, 12:01

Київська міськрада продала дві земельні ділянки в столиці на вулиці Січневого повстання, на якій знаходиться частина Київської фортеці.

Відповідне рішення депутати Київради ухвалили на сесії в четвер, повідомляє Ліга.

Зокрема, депутати підтримали рішення про продаж земельної ділянки площею 0,93 га на вулиці Січневого повстання, 1, ТОВ "Хрещатик Інвестбуд" за 16,89 млн. грн.

Ділянку площею 2,08 га за адресою Січневого повстання, 38-40 рада вирішила продати за 33, 92 млн. грн. ТОВ "Регіонінвест" для експлуатації й обслуговування адміністративно-виробничих будівель та споруджень майнових комплексів.

Як відомо, на вулиці Січневого повстання знаходиться частина Київської фортеці.

Напередодні Нового року депутати Київради передали комунальному підприємству "Дирекція реставраційно-відбудовних робіт" для будівництва Меморіалу пам'яті жертв Голодомору земельну ділянку на вулиці Січневого повстання, 15а.

У результаті цього рішення в новорічну ніч було знищено 3 споруди найбільшого в світі укріплення - Київської фортеці, зведених у середині 19 століття.

Також на засіданні в четвер рада Києва виділила для будівництва житла на бульварі Дружби народів 1,5 га землі холдинговій компанії "Київміськбуд". 1,36 га з цієї ділянки знаходиться на території парку відпочинку Дзержинського.

Крім того, столичні депутати дозволили Національному авіаційному університету будувати житло на своїй території, внісши зміни в умови оренди земельної ділянки, відведеної НАУ.

Усього університету передана в постійне користування земельна ділянка площею 38,23 га.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування