Соціалісти назвали об’єднання БЮТ і "Нашої України" "шабашем"

П'ятниця, 9 лютого 2007, 13:07

Члени Соцпартії вважають, що укладення угоди між Блоком Юлії Тимошенко і "Нашою Україною" про спільну опозиційну діяльність спрямоване на дестабілізацію політичної ситуації, керованої секретаріатом президента.

Про це з трибуни парламенту у п’ятницю заявив лідер фракції Соцпартії Іван Бокий, зазначивши, що складовою цієї "дестабілізації" є "тиск на парламент силами опозиційних депутатів".

"Наявність такого плану дій не є таємницею, координація спостерігається між вуличними акціями і діями парламентської опозиції, послідовністю висвітлення відповідних подій в певних ЗМІ", - сказав він.

На думку соціалістів, все це здійснюється "під безпосереднім керівництвом апарату президента", державними службовцями "при одночасних заявах глави держави про консолідацію, співпрацю і демократію".

Бокий також спростував твердження, зазначені в заяві між БЮТ і "Нашою Україною", про зраду Соцпартією своїх виборців як причини розвалу коаліції демократичних сил.

"Брехню про зраду ми чули уже не раз. Правда, хто кого зрадив – уже відома, а невдовзі стане відомою ще більше. Коаліція розвалилася через несумісність персоналій, які прагнули влади в НУ і БЮТ", - сказав він.

"Уся тримісячна епопея боротьби за коаліцію зводилася до намагання “нашоукраїнців” повернути собі всі владні важелі, які були в них до виборів і до введення в дію змін до Конституції. Заважала їм у цьому прагненні сама Тимошенко. Вона ж і висловилася відверто про таку роль "Нашої України" в останній день роботи другої сесії парламенту", - додав Бокий.

Соціалісти також вважають, що справжня причина появи спільної заяви "і справжні наміри її авторів зводяться до давно відомого – скасувати зміни до Конституції і домогтися розпуску парламенту".

"І одне, і друге – звичайні, хоч і небезпечні, авантюри", - заявив Бокий.

Він також висловив здивування тим, що "нашоукраїнці" "не хочуть бачити (в разі уявних виборів) свою абсолютну поразку, спровоковану нинішніми партнерами по опозиції".

"Соціалісти України попереджають суспільство про авантюрний характер дій тих, хто закликає до протистояння, дестабілізації, до т.зв. “весняного наступу”. За тріскотнею, що супроводжує цей шабаш, приховуються не турбота про долю народу, про формування підконтрольної людям місцевої влади, не про суверенітет і права громадян, а винятково жадоба влади. Влади для задоволення власних, найперше бізнесових інтересів", - заявив Бокий.

"Нас дивує, що такі очевидні речі не хоче помічати президент Віктор Ющенко, іменем якого спекулюють “любі друзі”, підриваючи його авторитет і авторитет Української держави. Якщо ж все це робиться з його згоди, то нам жаль і президента, і народ", - сказав він.

При цьому Бокий висловив впевненість, що соціалісти "стояли і будуть стояти на захисті інтересів народу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування