У Черновецького зізналися, що незабаром усе провалять

П'ятниця, 9 лютого 2007, 15:08

Київська міськадміністрація побоюється, що в лютому платежі за житлово-комунальні послуги знизяться у зв'язку з тим, що кияни будуть чекати перерахунку платежів за зниженими тарифами.

"Ризик є, що не заплатять у лютому, очікуючи, коли перерахують", - заявив перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко.

Він також зазначив, що поки КМДА вирішує питання, як вже у лютому виправити платіжки, нарахувавши плату за житлово-комунальні послуги за зниженими тарифами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Питання дуже серйозне і поки ми не бачимо, як встигнути в терміни", - зазначив перший віце-мер. "Ми повинні це зробити, але якщо зараз почнемо цим займатися, то закінчимо через місяць, і провалимо все", - додав він.

Тому, за словами Голубченка, Київська міськадміністрація шукає вихід із ситуації, який би задовольнив усіх і не зруйнував платіжну дисципліну в місті.

Голубченко також відзначив, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві більше не будуть ні знижуватися, зокрема, для жителів хрущовок і дитячих будинків, ні підвищуватися до проведення аудиту, а також перерахування квартирної плати відповідно до постанови Кабміну по кожному житловому будинку.

"Після того, як проведемо аудит і розрахунки по кожному будинку відповідно до Кабміну, вийдемо до Київради з питанням врегулювання тарифів", - додав він.

На думку Голубченка, аудит і перерахування по квартирній платі по кожному будинку можуть бути проведені до липня. Зокрема, на проведення тендеру для залучення компанії по проведенню аудиту необхідно 45 днів, а безпосередньо сам аудит може зайняти два місяці.

Голубченко також відзначив, що у Києва вже є проблеми з газом. Зокрема, борг Києва за спожитий газ склав 80 млн. грн. "У нас є борги і нам зараз припиняють транспортувати газ. Потрібно вирішувати, як проплатити", - сказав він.

При цьому Голубченко висловив упевненість в тому, що мерія вирішить цю проблему, як вирішувала і раніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News