Ще один канал збирається страйкувати

П'ятниця, 9 лютого 2007, 15:42

150 співробітників телеканалу "Перший діловий" вимагають від власника компанії, депутата від Партії регіонів Ігоря Шкірі укласти з ними трудовий договір.

Про це заявив співробітник каналу Андрій Деркач, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"Однією з вимог колективу до власника є висновок трудового договору, який би регулював трудові відносини", - сказав Деркач.

За його словами, власник каналу відмовився виплачувати співробітникам зарплату за перші 10 днів січня, мотивуючи це тим, що у святковий тиждень вони не працювали.

Більш того, зарплати працівників телеканалу були в цілому знижені на 10% нібито через падіння рейтингу.

"І це при тому, що "Перший діловий канал" не знаходиться сьогодні в жодному відомому в Україні рейтинг-лісті. У деякі списки рейтингування "Перший діловий" включений. Але він посідає останнє місце - йому нікуди далі падати", - відзначив Деркач.

На думку колективу, вимагаючи від нього росту рейтингу, власник телеканалу, проте, не виконує своїх обіцянок із закупівлі нової техніки і розвитку телевиробництва.

12 лютого колектив проведе збори, на яких ухвалить звернення до власника з вимогою погасити заборгованість по зарплаті і виконати свої обіцянки з розвитку каналу.

Колектив планує страйкувати, якщо вимоги не будуть виконані.

"Ми будемо діяти в межах, передбачених трудовим законодавством. Перш, ніж говорити про страйк, ми хочемо донести до власника свою позицію, послухати його відповідь", - відзначив Деркач.

"Якщо він не відреагує або відреагує не так, як ми очікуємо, будемо діяти в порядку, передбаченому КЗоТом і реєструвати офіційно трудовий конфлікт, а після реєстрації діяти по процедурі розв’язання трудового конфлікту", - підкреслив він.

"Перший діловий", який транслюється через супутник і в кабельних мережах, належить телерадіокомпанії "Заграва".

100% ЗАТ ТРК "Заграва" володіє ТОВ "ПО "Іліташ" (Донецьк), президентом якої є народний депутат від Партії регіонів Ігор Шкіря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування