Янукович зізнався, що потрібно багато встигнути, а часу замало

П'ятниця, 9 лютого 2007, 17:12

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що недбалі зовнішньополітичні дії завдали великої шкоди економіці.

Про це він заявив в інтерв'ю російській газеті "Наше время".

"Ми ледве не втратили економіку в результаті безглуздих зовнішньополітичних дій. Наші металургія і хімічна промисловість прямо залежать від ціни на російський газ. При ціні у 220 доларів за тисячу кубометрів існування цих бюджетотворичих галузей втрачає всякий сенс", - заявив Янукович.

Він заявив, що в подальшому зовнішньополітичний курс буде визначатися за принципом "вигідно не вигідно" для країни.

"По НАТО потрібно визначитися усім миром. Провести референдум і зрозуміти, потрібно це людям чи ні. Я дивився статистику, якщо з приводу ЄС думки українських громадян розділилися навпіл, то вступ до НАТО підтримують 13-15 відсотків населення, що, погодитеся, замало для зміни зовнішньополітичного курсу. Ми виходимо з принципу "вигідно або не вигідно". Єдиний економічний простір нам вигідно? Безумовно. Зміцнення зв'язків з Росією? Поза всякими сумнівами", - заявив Янукович.

Що стосується паливних питань між Україною і Росією, то Янукович стверджує, що вони вирішені.

"Газ по 130 доларів за тисячу кубометрів – гарна підмога для нашої економіки й одночасно жест доброї волі з боку Росії. Ми розуміємо, що підвищення цін на газ надалі нам не уникнути, але наша економіка одержала пристойну фору – цілий рік. Будемо працювати. Змерзнути нам Росія не дасть, у цьому я не сумніваюся", - сказав він.

Прем'єр не погодився, що після призначення на посаду "відвернувся від представників преси".

"Це не так, просто зараз часу в обріз. Стільки потрібно зробити, стільки встигнути. За час моєї відсутності біля керма Кабміну зроблено стільки, м'яко кажучи, сумнівного, що зараз приходиться кидати всі сили на те, щоб ситуацію виправити", - заявив він.

"Це стосується й економіки, і зовнішньої політики", - пояснив Янукович.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News