Морозу не подобається ініціатива Ющенка, бо це гра в політику

П'ятниця, 9 лютого 2007, 20:59

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає недоцільним проведення референдуму з конституційних питань.

Так він прокоментував ініціативу президента Ющенка щодо можливого референдуму в інтерв'ю каналу "Рада" у п'ятницю ввечері.

"Я не бачу підстав, щоб на референдумі розглядати питання, пов'язані з Конституцією. Це нелогічно і суперечить Конституції", - сказав спікер, додавши, що президент має діяти в рамках Конституції.

Реклама:

"За висновками експертів, всі давно погодилися, що наша конституція по досконалості, відповідності нормам демократії – зразкова. В ній слід лише внести корективи, пов'язані з переходом до парламентсько-президентської форми правління. І те , що не подобається комусь, що йдеться про перегляд повноважень, не повинно бути підставою переглядати сам документ", - зазначив Мороз.

Він заперечив, що сьогодні з законом про Кабмін йде перерозподіл повноважень.

"Сьогодні ніхто ні в кого не забирає і не перерозподіляє повноважень ...Мова йде про приведення у відповідність Конституції діяльності і прав і обовязків всіх інститутів влади", - наголосив він.

ВІДЕО ДНЯ

"Тому підстав для проведення референдуму немає і потреби немає. Якщо хтось тут хоче пограти в політику і тисне на президента, то це інша справа. Але треба розуміти, що ми всі діятимемо в рамках Конституції", - наголосив спікер.

Щодо закону про президента, то Мороз нагадав, що зараз діє закон 1991 року, який ухвалений ще до Конституції.

"Закон не розширює чи обмежує повноваження, він визначає механізми здійснення цих повноважень, тому безумовно, він має бути ухвалений", - сказав спікер, додавши, що суб'єктом законодавчої ініціативи можуть бути представники різних гілок влади.

"Ми тільки вітатимемо, якщо від президента якомога швидше надійде такий проект", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News