ЯНУКОВИЧ ЗРОБИВ МІНІСТРУ ДРУГЕ КИТАЙСЬКЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Четвер, 1 березня 2007, 10:15

Прем'єр Віктор Янукович попередив міністра економіки Володимира Макуху про можливість його звільнення через поганий контроль за встановленням тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

Про це Янукович сказав на засіданні Кабміну у четвер, повідомляють "Українські новини".

"Ми найближчим часом зробимо висновки і про роботу цінових інспекцій, і вашої особисто", - сказав він, звертаючись до Макухи.

Прем’єр наголосив, що вже один раз зауважував Макусі і зараз повторює, що Мінекономіки погано організувало роботу з регіональними ціновими інспекціями.

Янукович зазначив, що відповідно до законодавства, місцева влада встановлює тарифи, але Кабмін повинен їх контролювати.

За його словами, зараз цінові інспекції повинні активізувати роботу й займатися нормалізацією тарифів на місцях.

Прем’єр також попросив Генеральну прокуратуру продовжити перевірки правильності встановлення тарифів у регіонах.

Він зазначив, що вже проведені Генпрокуратурою перевірки свідчать, що в кожному регіоні близько 80% тарифів підвищені необґрунтовано.

Янукович підкреслив, що Макуха, а також віце-прем'єр Володимир Рибак відповідають за ситуацію з тарифами в ЖКГ.

Як відомо, раніше Генпрокуратура заявляла про порушення у встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги в більшості перевірених регіонів.

Янукович доручав Макусі познайомитися з керівниками регіональних управлінь цінової інспекції й особисто проконтролювати справедливість тарифів, установлених у регіонах.

Водночас, як повідомляє Ліга, сам Макуха заявляє, що питання про його звільнення з посади на засіданні уряду не піднімалося, а зауваження, висловлені на його адресу прем'єром, носять системний характер.

"Про звільнення мова не йде. Необхідно активізувати роботу на цьому напрямку", - підкреслив Макуха журналістам за підсумками засідання Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування