ЦУШКО ВСЕ НАПЛУТАВ ЗІ СПРАВОЮ БАКАЯ. Пукача шукають

Четвер, 1 березня 2007, 11:59

В.о. керівника робочого апарату Національного бюро Інтерполу Ростислав Вергелес підтверджує інформацію про зняття з розшуку колишнього керівника держуправління справами Ігоря Бакая.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер.

За його словами, органи судової влади України "фактично скасували рішення про його затримання з доставкою до суду, хоча кримінальна справа розслідується".

Вергелес зазначив, що незважаючи на те, що інформація про факт скасування санкції на арешт надійшла до МВС ще восени, з огляду на певні обставини, заходи щодо зняття його з розшуку Інтерполу, вжиті не були протягом тривалого часу.

"Нещодавно я з'ясував це питання, провів консультації з органами розшуку і прокуратури, і була наведена законність", - сказав він, додавши, що Бакай був знятий з розшуку, зважаючи на порушення у цій ситуації прав людини.

Він наголосив, що Інтерпол "самотужки нікого не заарештовує, а головною метою діяльності є перш за все обмін інформацією" щодо місце знаходження розшукуваних осіб.

Коментуючи хід справи з розшуком колишнього голови служби зовнішнього спостереження Олексія Пукача, він сказав:

"Пукач був і є в розшуку, ми відпрацьовуємо будь-яку найменшу інформацію, яка могла б хоч якимось чином вказати на його можливе місце знаходження"

Раніше міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявив, що суд призупинив усі справи, заведені проти колишнього керівника Державного управління справами Бакая.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування