Пастор Черновецького ігнорує суди і не платить Києву гроші

П'ятниця, 2 березня 2007, 10:55

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звернувся до генпрокурора Олександра Медведька та міністра юстиції Олександра Лавриновича щодо незаконних дій релігійної організації "Посольства Божого".

Він просить вжити відповідних заходів щодо дотримання законності під час використання "Посольством Божим" приміщення Легкоатлетичного манежу Київської міської школи вищої спортивної майстерності, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Томенка.

Заступник голови ВР звертає увагу посадовців на те, що, незважаючи на наявність понад 10 судових рішень, включно із рішеннями Вищого господарського суду та Верховного Суду, приміщення Легкоатлетичного манежу на сьогодні досі протизаконно зайняте церквою і використовується для проведення богослужінь.

Томенко також наголошує, що з листопада 2003 року за використання церквою цього приміщення до столичного бюджету не надходять кошти, внаслідок чого втрати міста перевищують півтора мільйона гривень.

Крім того, зазначає заступник голови ВР, через відмову "Посольства Божого" звільнити приміщення центральної зали манежу немає можливості приступити до запланованих робіт з реконструкції, через що з 2004 року нове легкоатлетичне покриття вартістю 972 тисячі гривень знаходиться на складському зберіганні.

Також Томенко наголошує, що викладена проблема стосується не лише безпосередніх сторін конфлікту, а й київської громадськості загалом, оскільки вона виявилася позбавленою можливості проводити легкоатлетичні заняття спортсменів та дітей.

Заступник голови Верховної Ради закликає міністра юстиції та генпрокурора негайно вжити відповідних заходів щодо дотримання законності у даній ситуації.

Як відомо, прихожанином "Посольства Божого" є мер Києва Леонід Черновецький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування