Мороз заспокоїв Ющенка, що його чіпати поки не будуть

П'ятниця, 2 березня 2007, 12:33

Спікер Олександр Мороз переконаний, що президент в нинішній політичній ситуації може обиратися лише всенародно.

Про це він заявив журналістам у п’ятницю у Харкові, коментуючи заяви представника Партії регіонів Василя Кисельова про можливість проведення парламентських і президентських виборів в Україні одночасно у вересні цього року.

"Я можу заспокоїти всіх, що ніяких дострокових виборів ні парламенту, ні президента не буде. Тому коментувати ці заяви я просто не збираюся, оскільки вони безпредметні”, - заявив Мороз.

На його переконання, “буде каденція повна відпрацьована нинішнім президентом, стабільно працюватиме Кабінет міністрів, будучи в хорошому контакті з президентом".

Відповідаючи на запитання про те, чи можливі вибори президента парламентом, Мороз висловив переконання, що “в нинішній час, і у 2009 році ситуація не зміниться".

"Президент буде обиратися всенародно", - сказав він.

Мороз також зазначив, що така теза виникла для того, “щоб нейтралізувати не зовсім здорові настрої в деяких структурах влади стосовно до парламенту, уряду тощо”.

На його думку, "весь час нав’язується дискусія суспільству про те, що хтось хоче відібрати повноваження у президента тощо".

"Мова тут іде про інше – про приведення у відповідність до вимог Конституції правовідносин у вищих ешелонах влади. Цей процес здійснюється так, як записано в Конституції, і він буде продовжений і зроблений так, як записано в Конституції, і суперечності з цього приводу нічого не дають", - сказав спікер.

“Тому пропозиції щодо виборів у вересні були спробою, я так розумію, нейтралізувати таку напругу у зворотному напрямку. Але, на моє особисте переконання, президент в Україні в нинішній політичній ситуації задля забезпечення здійснення тих функцій, які передбачені Конституцією, може обиратися тільки всенародно", - наголосив Мороз.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування