Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова звинувачує Тимошенко у шабаші

П'ятниця, 2 березня 2007, 16:39

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає, що об'єктивних умов для обрання президента в парламенті немає.

"Вважаю, що жодних об'єктивних умов для зміни Конституції в частині обрання президента в парламенті немає, і не буде, якщо не буде досягнуто, звичайно, конституційного консенсусу у цьому питанні", - цитує її слова "Інтерфакс-Україна".

На думку Богатирьової, інститут президента, обраного всенародно, має бути хоча б тому, що він "у силу нерозвиненої і неконструктивної опозиції, виходячи з вимог Конституції, є найважливішим індикатором стабільності і вагомою частиною системи балансів і стримування в умовах плюралістичної демократії".

Лідер фракції також відзначила, що коаліція готова запропонувати стратегічну практику національного розвитку, як мінімум, до 2011 року.

"У зв'язку з цим нам, як і українському співтовариству, ніякі дострокові вибори не потрібні, тому що вони знову відкинуть Україну в зону аутсайдерів. Але ми почуваємо себе впевнено в дискусії з виборцями і завжди готові до нових виборів", - підкреслила вона.

Координатор коаліції назвала шантажем заяви опозиції про намір провести дострокові парламентські вибори.

"Ми відкидаємо цей відвертий шантаж, ці політичні шабаші, організовані професійними мисливцями на відьом з нашої доморослої опозиції як рух в історичний тупик", - заявила Богатирьова.

"Реванш в умовах демократії неможливий. Тому ми вибираємо відкритий і чесний, хоча й непростий, діалог із президентом", - наголосила вона.

При цьому, за словами Богатирьової, коаліція вітає реформу опозиції - приєднання до неї "Нашої України".

"Ми закликаємо об'єднану політичну опозицію усвідомити, що вона в однаковій мірі відповідальна за національну стабільність і прогрес. Тому ми чекаємо від неї зважених і конструктивних пропозицій", - підкреслила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування