Януковичі охололи щодо штурму Ющенка

Субота, 3 березня 2007, 16:30

Заступник лідера фракції Партії регіонів Михайло Чечетов запевняє, що антикризова коаліція не виконуватиме указ президента про розпуск парламенту лише в тому випадку, якщо він не відповідатиме Конституції.

Про це він сказав УНІАН, коментуючи заяву члена фракції СПУ Василя Волги відносно того, що антикризова коаліція не буде виконувати указ про розпуск парламенту у разі його підписання президентом.

"І правильно він (Волга) сказав, що якщо указ буде неконституційний, то його виконувати ніхто не буде", - наголосив депутат.

"Президент може і не хотів би такі укази придумувати, але йому його оточення стільки їх підсовує, що частина вже знаходиться у Конституційному суді. Знаючи агресивність оточення президента і страх, що його відірвуть від корита, від таких людей можна очікувати чого завгодно", - сказав він.

При цьому Чечетов запевнив, що якщо указ президента буде конституційним, то Партія регіонів "піде на вибори, переможе і поставить крапку в цій історії раз і назавжди". "Думаю, що маючи 7-8% рейтингу президента і 40% рейтингу прем’єра, народ зробить правильний вибір", - сказав він. В той же час депутат наголосив, що дострокові вибори – це крок назад, втрата темпів економічного зростання.

Він також назвав "доволі емоційною" заяву Волги. "Але оцінки Волги правильні в одному – органи правопорядку мають займатися не політичними переслідуваннями, як це було два роки тому, коли міліція займалася винятково політичними переслідуваннями, а стояти на сторожі конституційних основ держави і нікому не давати можливості порушити Конституцію", - сказав Чечетов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування