"Пора" кинула Луценка ще до маршу

Понеділок, 5 березня 2007, 10:11

Партія "Пора" визнала підтримку руху "Народна самооборона" Юрія Луценко помилкою і припинила повноваження політради, яка схвалила це рішення.

За це проголосувало біля двох третин членів центральної ради партії на закритому засіданні в неділю, повідомляє "Комерсант-Україна".

Центральна рада достроково припинила повноваження політради партії, очолюваної Євгеном Золотарьовим, через те, що він виступив з підтримкою "Народної самооборони", якою керує екс-міністр внутрішніх справ.

"Як ми повинні сприймати дії політради, якщо про рішення підтримати "Народну самооборону" ми довідалися з телевізора?", – обурювалися деякі члени партії, тоді як інші відзначали позитиви цього рішення.

Новим головою політради знову обрано Владислава Каськіва.

"Останнім часом ми перестали бути самостійною політичною силою і скотилися в маргінальність. Треба визнати, що нинішній склад політради не може керувати партією", - сказав він.

У результаті, Золотарьов узяв самовідвід, а центральна рада обрала новий склад політради в кількості 15 чоловік, замість 9, як було раніше.

"Я хочу всіх привітати з тим, що ми показали, що ніяка політрада не може приймати рішення, не враховуючи нашу думку!", - викрикнув хтось із членів партії.

На це Золотарьов відповів: "Якщо прийшов час привітань, я вас теж вітаю з тим, що партія стала абсолютно комерційною організацією".

Як відомо, Каськів був першим головою політради із січня 2005 року.

У травні 2006 року, коли на парламентських виборах блок "Пора-ПРП" набрав 1,47%, він подав у відставку.

7 лютого 2007 року члени політради "Пори" заявили про підтримку "Народної самооборони".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування