Тимошенко обіцяє, що заворушень не буде

Понеділок, 5 березня 2007, 13:33

США готові підтримати дострокові парламентські вибори в Україні в разі, якщо вони будуть проведені виключно з правових підстав.

Про це сказала на брифінгу в понеділок лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона знову запевнила, що в разі проведення виборів вони відбудуться "на конституційній основі".

"Вибори будуть проведені лише на конституційній основі, після відповідних правових висновків і тільки в правовому полі", - зазначила вона.

"Ні в якому випадку не через заворушення, які можуть бути, не через звернення щодо нових революцій для народу – це виключно правовий шлях", - додала Тимошенко.

Вона зазначила, що під час спілкування з американськими високопосадовцями відчула, що "якщо цей шлях буде правовим, то такий шлях буде підтриманий".

Вона нагадала, що головною метою її візиту було намагання "заспокоїти демократичні кола щодо того, що все, що відбувається в Україні є тимчасовим процесом, бо уряд сприймається як тимчасовий, який випадково потрапив до влади і досить швидко від неї відійде".

За її словами, вона запевнила представників США у незворотності об'єднання демократичних сил, "яке базується на глибоко пророблених програмних засадах і на усвідомленні, що демократичні сили можуть тільки разом подолати це зло".

"Я запевнила, що спиратися саме на демократичні сили в Україні абсолютно можна і надійно", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News