Росіяни знову не пустили українців на маяк

Понеділок, 5 березня 2007, 14:05

Морські піхотинці ЧФ Росії у Генічеську не пропустили керівника і працівника районного відділу державної виконавчої служби на радіонавігаційну станцію "Марс-75".

Останні прибули у супроводі працівників правоохоронних органів з метою її примусового вилучення згідно з рішенням Господарського суду Херсонської області від 11 квітня 2003 року, повідомляє УНІАН.

За словами голови "Студентського братства" Олега Яценка, згідно із законодавством "такі дії російської сторони, зокрема, втручання морських піхотинців у виконання рішення суду, можна розцінити як перешкоджання діям судових виконавців".

Крім того, Яценко зауважив, що "морська піхота ЧФ РФ здійснила несанкціоноване пересування на 200 км вглиб території України від місця постійної дислокації", що суперечить пункту 5 статті 15 угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту на території України".

За його словами, все це є порушеннями, які за законом про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України, "вимагають денонсації угод щодо тимчасового перебування ЧФ РФ на території України".

Також Яценко заявив, що активісти Севастопольської міської організації "Русский блок", які, як і морські піхотинці, прибули в Генічеськ із Севастополя, зірвали встановлений "Студентським братством" на воротах станції державний прапор України і "потопталися по ньому".

За його словами, вони також зірвали встановлену студентськими активістами синьо-жовту табличку з тризубом, на якій були зазначені законний власник об’єкту - Міністерство транспорту і зв’язку України та повна назва станції українською мовою.

Яценко зазначив, що невдовзі "Русский блок" залишив місце події, а активісти "Студентського братства", яке розгорнуло вранці наметове містечко з 5 наметів - на підтримку дій судових виконавців, поки що там залишаються.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...