Росіяни обізвали спроби українців потрапити на МАРС провокацією

Понеділок, 5 березня 2007, 14:18

Офіційний представник Військово-морського флоту Росії капітан 1 рангу Ігор Дигало назвав провокаційними дії українських судових приставів у відношенні радіонавігаційної станції "МАРС-75".

"Дії української влади вносять напруженість, але не зможуть вплинути на хід і підсумки переговорного процесу між представниками Росії й України в рамках підкомісії по Чорноморському флоту", - заявив Дигало в понеділок.

У той же час він підкреслив, що "це може ускладнити роботу гідронавігаційного об'єкту Чорноморського флоту, що забезпечує безпеку цивільного і військового судноплавства в Чорному морі".

"У будь-якому випадку юридичні питання, пов'язані з роботою гідрографічних об'єктів Чорноморського флоту, мають вирішуватися за столом переговорів, у яких до сьогоднішнього дня склалася позитивна тенденція, що визнає й українська сторона", - сказав Дигало.

Раніше в понеділок командування Чорноморського флоту РФ відмовило українському судовому виконавцю в допуску на станцію радіонавігаційної системи "МАРС-75".

Судовий виконавець Тетяна Усенко в обґрунтування вимог по передачі цього об'єкта українській стороні пред'явила рішення суду.

Однак представник юридичної служби ЧФ полковник юстиції Іван Зровка роз'яснив, що дії, які починаються судовим виконавцем, у корені суперечать базовим угодам по Чорноморському флоті і не можуть бути здійснені".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News