Ющенко через три роки помітив гріхи Кучми

Понеділок, 5 березня 2007, 14:35

Президент Віктор Ющенко скасував два укази Леоніда Кучми, які стосувалися особливостей управління в Мукачевому та Одесі під час протистояння навколо посади мера.

Зокрема, Ющенко відмінив указ Кучми від 25 грудня 2003 року № 1486 "Про заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян та нормалізації життєдіяльності м.Мукачевого Закарпатської області", а також указ від 26 травня 1998 року № 511 "Про заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян, а також керівництва процесами життєдіяльності міста Одеси".

Обидва укази визнані такими, що суперечать Конституції і законам України.

Як відомо, з 2002 року в Мукачевому тривало протистояння між "Нашою Україною" та СДПУ(о) з приводу посади мера. Місцеві суди кілька разів знімали і знову поновлювали на посаді мера міста Петьовку, близького до Віктора Балоги. У результаті протистояння Кучма наприкінці 2003 року запровадив в місті пряме президентське управління і призначив виконувача обов’язків мера.

У 1998 році суд визнав незаконним обрання на посаду мера Одеси Едуарда Гурвіца, який змагався за цю посаду з губернатором Русланом Боделаном. Щоб зупинити протистояння в області, Кучма призначив виконувачем обов’язки мера Миколу Білоблоцького, а головою обладміністрації Сергія Гриневецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування