Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не слухав Мороза

Понеділок, 5 березня 2007, 15:22

Ні керівництво держави, ні керівництво СБУ не віддавало наказу на прослуховування спікера Верховної Ради Олександра Мороза.

Про це на брифінгу у понеділок заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Ніякої вказівки СБУ на прослуховування громадян України, у тому числі Олександра Мороза, від керівництва держави не було і немає", - сказав в.о. голови СБУ.

Реклама:

"Єдина вказівка - це всіляко сприяти розслідуванню кримінальної справи про незаконне прослуховування розмови Мороза з одним із іноземних дипломатів", - додав він.

За словами Наливайченка, головні зусилля СБУ спрямовані на те, щоб разом із Генпрокуратурою виконати всі процесуальні дії в рамках кримінальної справи за заявою Мороза.

"Це допити, обшуки всіх можливих причетних осіб, незалежно від їх посад і місця роботи", - заявив він.

ВІДЕО ДНЯ

Наливайченко наголосив, що офіційно СБУ не прослуховувало Мороза і ніяких телефонних та інших вказівок від президента Віктора Ющенка не було.

При цьому в.о. голови СБУ закликав усіх політиків, які коментують зазначену справу, "зняти це питання з політичної площини".

На запитання, чи можуть бути причетні до незаконного прослуховування Мороза чинні або колишні працівники СБУ, Наливайченко не виключив таку можливість і зазначив, що якщо вони опиняться серед підозрюваних, реакція СБУ "буде жорсткою".

"Якщо немає санкцій суду, то це (незаконне використання комплексів для прослуховування) – кримінальна відповідальність. Якщо їх використовують приватні особи, я хотів би попередити, що ми будемо жорстко затримувати таких людей і вилучати комплекси", - заявив в.о. голови СБУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування