Кравчук готує план для Ющенка, Януковича і Мороза

Понеділок, 5 березня 2007, 16:07

Перший президент України Леонід Кравчук має намір запропонувати першим особам держави план дій з урегулювання політичної ситуації в країні.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Кравчук підкреслив, що такий план передбачає "рішення конституційного процесу" і створення "позитивної аури в політиці".

При цьому він відмовився розповісти, які конкретні кроки передбачає такий план, посилаючись на те, що оприлюднить його після того, як у вівторок направить президенту, прем'єру та спікеру.

За словами Кравчука, його план дій складається з двох сторінок і передбачає "абсолютно конкретні речі".

Екс-президент вважає, що без подібного плану дій неможливо продовжувати подальший конституційний процес, зокрема, вносити зміни в Конституцію.

Кравчук відзначає, що, оскільки без залучення до "активних політичних процесів" опозиції неможливо набрати 300 голосів для внесення змін у Конституцію, у парламенті необхідно створити єдину конституційну комісію для підготовки відповідних законопроектів за участю представників усіх політичних сил.

Разом з тим, екс-президент вважає, що Ющенко, як глава держави, не може знаходитися в опозиції.

Коментуючи останні ініціативи про проведення дострокових виборів, Кравчук заявив, що на сьогоднішній день не існує жодних конституційних основ для їх проведення.

За його словами, ті політики, які роблять подібні заяви, порушують Конституцію і повинні за це відповідати, тому що вони "розхитують політичну ситуацію в країні" і демонструють неповагу до Конституції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News