UMC заявляє, що "Голден Телеком" сам заблокувався

Понеділок, 5 березня 2007, 17:11

Мобільний оператор UMC 3 березня запропонував "Голден Телекому" підписати тимчасову угоду про взаємопідключення до мереж до врегулювання спірних питань, однак "Голден Телеком" відмовився від цієї пропозиції.

Про це в понеділок заявив гендиректор UMC Адам Вояцкі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що UMC розглядає відмову "Голден Телекому" від укладання тимчасової угоди як вкрай неконструктивну позицію: "На жаль, жодна з дій "Голден Телекому" не спрямована на врегулювання ситуації".

За словами Вояцкі, компанія UMC вжила всі можливі заходи для забезпечення прав своїх клієнтів. "На даний момент UMC пропускає трафік через інших операторів, але "Голден Телеком" його блокує", - заявив він.

Як відомо, UMC 1 березня заблокувала доступ до своєї мережі для абонентів фіксованої і мобільної мережі "Голден Телекому" після того, як останній в односторонньому порядку розірвав довгостроковий договір на взаємопідключення мереж.

"Голден Телеком" 5 березня звернувся до Антимонопольного комітету з проханням порушити провадження в зв'язку з порушенням компанією UMC конкурентного законодавства.

Причиною суперечки є значно завищений (більш ніж у 2,5 рази) розмір розрахункового тарифу за доступ у телекомунікаційну мережу UMC.

Ставка доступу абонентів "Голден Телекому" у мобільну мережу UMC складає 0,5 грн. за хвилину, у той час як абонентів UMC у фіксовану мережу "Голден Телеком" - 0,18 грн.

"Голден Телеком" запропонував встановити тариф за доступ до мережі UMC на рівні - 0,3 грн. за хвилину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування