Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З курсу на ЄС можуть зробити українську національну ідею

Понеділок, 5 березня 2007, 17:48

Більшість експертів (75%) упевнені, що членство України в Європейському союзі цілком відповідає її національним інтересам.

Про це свідчать результати експертного опитування, проведеного Центром Разумкова в грудні 2006 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, кожен п'ятий (20,2%) вважає, що "скоріше так" - членство України в ЄС цілком відповідає її національним інтересам. Лише незначна частина респондентів (3,9%) вибрали відповіді "ні" і "скоріше ні".

У представників експертного співтовариства в цілому не виникає сумнівів у тому, що в перспективі Україна повинна стати повноправним членом Європейського союзу.

У свою чергу, так само більшість опитаних (62,5%) переконані в тому, що євроінтеграція може стати загальнонаціональною ідеєю, яка об'єднує всі регіони України. Не розділяють таку позицію трохи більше чверті респондентів (26,9%).

На думку експертів Центру Разумкова, з такими оцінками можна погодитися, однак для того, щоб євроінтеграція стала об'єднуючою загальнонаціональною ідеєю влада, по-перше, повинна здійснювати відкриту, прозору і зрозумілу для громадян євроінтеграційну політику, жити і керувати країною за європейськими правилами і стандартам.

По-друге, громадяни повинні бути досить проінформовані про переваги і проблеми приєднання до ЄС, а так само відчувати конкретні позитивні результати реалізації євроінтеграційного курсу.

Експертне опитування було проведено Центром Разумкова з 15 по 29 грудня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...