Лавринович попросив європейських дам перевіряти інформацію

Вівторок, 6 березня 2007, 09:24

Міністр юстиції Олександр Лавринович закликав співдоповідачів ПАРЄ використовувати у своїх оцінках щодо України лише перевірену інформацію.

Про це він заявив на зустрічі з доповідачками у понеділок, де обговорювалося невиконання Україною рішень Європейського суду з прав людини.

Співдоповідач ПАРЄ послалася на інформацію, отриману від члена постійної парламентської делегації України при Парламентській асамблеї РЄ.

Разом з тим, Ренате Вольвенд не змогла навести конкретних прикладів невиконання Україною рішень Європейського суду з прав людини, запевняє прес-служба Мін'юсту.

Міністр юстиції ознайомив співдоповідачів ПАРЄ зі статистикою виконання Україною рішень Євросуду.

Лавринович наголосив, що Україна виконує рішення Європейського суду у стовідсотковому обсязі. Зокрема, державою було сплачену справедливу сатисфакцію за 159 рішеннями у розмірі 2, 875 900 015 млн. гривень.

Крім того, на виконання рішень Євросуду заявникам було виплачено 5, 562 589 047 млн. гривень, належних їм до виплати за рішеннями національних судів.

Міністр юстиції також поінформував співдоповідачів ПАРЄ, що український уряд забезпечив наявність спеціального закону про виконання рішень Європейськогого суду, який вирішив питання щодо механізму виконання рішень Євросуду.

З урахуванням цього закону, повідомив міністр, внесено також відповідні зміни в національне законодавство щодо виконання судових рішень.

У цьому контексті міністр юстиції України висловив здивування, що ставиться питання про невиконання Україною рішень Європейського суду. Олександр Лавринович зауважив, що користування неточною та неперевіреною інформацією "створює непотрібні проблеми та непорозуміння".

Міністр юстиції висловив також жаль, що існує "практика, коли окремі українські політики намагаються використовувати міжнародні інституції як знаряддя у внутрішніх політичних змаганнях".

Читайте також:

Северінсен так зачепила коаліцію, що її скоро знову називатимуть "божевільною дамою"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News