Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче писати літопис, а Симоненко - чистити нечистоти

Вівторок, 6 березня 2007, 10:33

Прем'єр-міністр Віктор Янукович упевнений, що керівники Росії та України завжди будуть сприяти ініціативам православної церкви, спрямованим на зміцнення добросусідських відносин двох країн.

Про це він заявив у зверненні до учасників XI Всесвітнього російського народного собору, який відкрився в понеділок у Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Багатовікова історія українського й російського народів, які походять з однієї київської хрестинної купелі, показує приклади слідування наших славних предків дійсним моральним цінностям, мірилом яких була їхня відповідність вічному вченню Христа Спасителя", - йдеться в документі, опублікованому на сайті собору.

За словами Януковича, зміни економічних відносин і суспільного устрою, збільшення розшарування за шкалою "багатство-бідність" ставить перед владою і суспільством нелегкі задачі.

"І від наших з вами спільних зусиль залежить, які сторінки ми впишемо в літопис буття наших народів", - говориться у зверненні прем’єра.

Водночас, лідер Компартії Петро Симоненко, виступаючи перед учасниками собору "Багатство і бідність: історичні виклики Росії" у храмі Христа Спасителя в Москві, розкритикував "західні цінності".

"Що таке "західна культура" ми прекрасно зрозуміли і побачили своїми очима, відчули на собі. Люди наївно сподівалися, що їх, нібито, допустили до "срібного краника" з чистою ключовою водою західної культури. А насправді, відкрили величезний каналізаційний вентиль, з якого хлинули нечистоти "масової культури", - цитує Симоненка прес-служба КПУ.

На думку лідера КПУ, у даний час спостерігається процес "опоганення слов'янської культури".

"Поставлені під сумнів уся наша спільна історія, подвиги захисників нашої землі, поставлені під сумнів навіть велика російська культура, поставлені під сумнів перемоги в найтяжчих війнах, у тому числі Велика Перемога у Великій Вітчизняній війні", - заявив Симоненко.

Він також відзначив, що "перебороти системну духовну кризу, яка набуває як на Україні, так і в Росії рис національних катастроф, неможливо не зберігши нашу спільну історію та культуру, не зберігши наші слов'янські мови, наші слов'янські гуманістичні традиції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування