Янукович обіцяє Ющенку поганий кінець

Вівторок, 6 березня 2007, 11:30

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що найближчим часом будуть вжиті заходи, які унеможливлять "ускладнення роботи парламенту й уряду" президентом.

При цьому він допускає можливість проведення дострокових виборів у випадку продовження такої практики, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова Януковича в інтерв'ю угорській газеті "Мадяр Немзет".

"Це дуже поганий підхід, якщо президент не відчуває "своїм" уряд, постійно каже лише про недоліки, не відчуває відповідальності за діяльність уряду", - сказав прем'єр.

"Такою поведінкою президент стоїть проти не певних осіб, а українського народу, і ми найближчим часом вживатимемо заходів, щоб він цього не міг робити", - додав він.

Янукович зазначив, що сьогодні в Україні спостерігається економічний ріст, і наголосив, що "президенту потрібно радіти таким результатам, а не ускладнювати роботу парламенту й уряду постійним накладанням вето".

"Поганий буде кінець у тому випадку, якщо президент постійно буде заважати роботі уряду", - сказав прем'єр.

На питання, чи можливе у такому випадку проведення дострокових виборів, Янукович відповів: "Усе є можливим. Але я вірю в перемогу здорового глузду і патріотизму, адже президент має достатній досвід для розуміння того, що для успіху нам потрібно спільно працювати".

Разом з тим прем'єр не уточнив, про які саме вибори мова йде. Крім того, він зазначив, що президент є "першим політиком у країні".

Янукович наголосив, що відповідно до Конституції, парламент окреслює головні лінії зовнішньої і внутрішньої політики, які президент і прем'єр-міністр виконують.

На його думку, "немає сенсу змагатися між собою президенту і прем'єр-міністру".

"Головним є те, щоб система ефективно функціонувала в рамках Конституції. Шкода, що президент цього не розуміє і намагається диспозиціонувати себе окремо від влади", - сказав Янукович.

Як відомо, перед візитами Януковича в інші країни в окремих місцевих виданнях з'являються позитивні матеріали про прем'єр-міністра.

Водночас в інших виданнях з'являються матеріали типу статті однієї з найвпливовіших німецьких газет "Франкфуртер Альґемайне", яка дала доволі різкий портрет Януковича під час його візиту до Німеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування