Ахметов узяв у борг і побудує "магазинчики біля будинку"

Вівторок, 6 березня 2007, 15:42

ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" уклала c BNP Paribas (Швейцарія) угоду про організацію кредиту в розмірі $400 млн терміном на чотири роки в рамках реалізованої п'ятирічної програми розвитку свого бізнесу вартістю понад $5 млрд.

Про це повідомила прес-служба СКМ у вівторок.

"Для забезпечення масштабних інвестиційних планів ми плануємо інвестувати власні кошти, а також залучати ресурси на міжнародних ринках капіталу", - прокоментував угоду генеральний директор СКМ Олег Попов.

"У підприємств групи СКМ уже є гарна кредитна історія, а от для самої компанії СКМ це перший досвід виходу на західні ринки запозичення", - відзначив він.

"Ми, безумовно, будемо інвестувати в розвиток традиційних для нас видів бізнесу - гірничо-металургійного й енергетичного, але паралельно в нас масштабні плани по розвитку нових для нас бізнес-напрямків - телекомунікаційного, фінансового, медійного. Крім того, нас цікавить можливість інвестування в нерухомість", - додав гендиректор.

Відповідно до кредитної угоди, залучені кошти будуть надані СКМ у першій половині 2007 року.

Кредит буде забезпечений 60%+1 акціями Північного і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів, які входять до складу "Метінвесту" - гірничо-металургійного холдингу групи СКМ.

У той же час прес-служба компанії повідомляє, що СКМ буде інвестувати в бізнес-проект у сфері створення мережі роздрібної торгівлі.

Для його реалізації створена компанія "Український Рітейл", що на 100% входить у Групу СКМ.

Зараз мова йде про підготовку декількох стартових торговельних площадок, перша з яких почне функціонувати 10 березня 2007 року в Донецьку.

Проект передбачає створення у 2007 році порядку 30 торговельних площадок формату "магазин біля будинку" у Донецькій області.

Також планується, що до 2011 року загальна кількість торговельних майданчиків цієї мережі в Україні може досягти 400.

На підприємствах групи СКМ працює більш 160 тисяч осіб.

ЗАТ "СКМ" є керуючою компанією групи, 90% акцій ЗАТ належить народному депутатові Ринату Ахметову.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...