Семенюк придумала продати "Укртелеком" частково і з елементами аукціону

Вівторок, 6 березня 2007, 19:22

Фонд державного майна пропонує продати 5% акцій ВАТ "Укртелеком" на відкритому аукціоні з елементами аукціону з залученням телебачення, подібно тому, як був проданий восени 2005 року контрольний пакет акцій ВАТ "Криворіжсталь".

Про це повідомила глава ФДМ Валентина Семенюк.

"Тобто не електронна система, а прозорий процес", - сказала глава ФДМ кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" у Будапешті у вівторок.

За її словами, ФДМ поки не визначився - продавати 5%-ий пакет цілком, або розбивши його на лоти. "Це буде залежати від кон'юнктури", - сказала Семенюк.

Вона уточнила, що остаточне рішення ухвалить уряд, зокрема, це питання буде розглядатися на засіданні урядового комітету з питань економічної політики на чолі з першим віце-прем'єром, міністром фінансів Миколою Азаровим 15 березня.

Раніше Семенюк пропонувала продати на українських фондових біржах 10% акцій "Укртелекому", залишити в держвласності 50%+1 акція, а інші 32,86% потім знову продати на біржах, у тому числі міжнародних.

У той же час секретаріат президента розкритикував такі плани ФДМ, наполягаючи на продажі контрольних пакетів акцій для залучення стратегічного інвестора.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування