Ющенко думає, що школяр вирахує безперспективність комуністичної моделі

Вівторок, 6 березня 2007, 20:36

Питання тарифів на житлово-комунальні послуги дуже політизоване.

Таке переконання на прес-конференції у Чернівцях висловив президент Віктор Ющенко.

"Я не зустрів змістовної дискусії щодо тарифної політики й перспектив реформування житлово-комунального господарства в Україні", - сказав президент.

За його словами, "кожен український школяр знає, що 2/3 тарифу визначає вартість енергоносіїв, а ту систему комунальної економіки, яка є в Україні і допускає 40% втрат у мережах, не профінансує жоден споживач".

Президент переконаний, що всі дискусії "будуть безперспективні, якщо не змінювати модель комунальної економіки", а проводити пікетування і працювати лише над тим, скільки виділити коштів.

На думку Ющенка, якщо Україна буде й надалі йти за комуністичною моделлю економіки, що функціонує на основі пільгової ціни на комунальні послуги, то це стане "тупиковим шляхом", з якого ми ніколи не вийдемо а провалимося у комунальну кризу, що вже виникла в країні.

"Ніякі кошти, ніякі зусилля не допоможуть, якщо не почнеться процес змін, реформ. Кошти можна виділяти лише під рух, під зміни, а не під константу, як сьогодні виділяють 3 мільярди, щоб відкупитися", - зазначив Ющенко.

Він вважає, що з цього питання потрібно зняти політичний акцент і зайнятися глибинною комунальною реформою.

"Я хочу, щоб в уряду не було страху, а було бажання йти на цей виклик і діяти – проводити докорінне реформування житлово-комунального господарства", - наголосив Ющенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування