БЮТ знову програє заїжджену платівку

Середа, 7 березня 2007, 13:50

Блок Юлії Тимошенко з 12 березня знову почне проводити у Києві збори ініціативних груп для організації референдуму щодо висловлення недовіри меру столиці Леоніду Черновецькому.

Про це заявив керівник Київської міськорганізації "Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Анатолій Семинога на прес-конференції у середу.

За його словами, нинішня ситуація в Київській мерії вигідна чиновникам, які збагачуються за рахунок киян.

Семинога вважає, що єдиним виходом з цієї ситуації є проведення референдуму і позбавлення Черновецького повноважень мера столиці.

За його словами, починаючи з 12 березня БЮТ знову проводитиме загальні збори ініціативних груп, яких на сьогодні у районах Києва сформовано вже понад 30.

Семинога зазначив, що на збори будуть запрошені не тільки представники міськдержадміністрації, а й представник Міністерства юстиції, щоб потім у них не було претензій до процедури їх проведення.

"Ми переконані, що референдум обов’язково відбудеться", - наголосив Семинога.

Водночас, ініціативна група з 216 чоловік звернулась до Шевченківського райсуду з проханням зобов'язати Черновецького зареєструвати її.

Депутат фракції БЮТ у Київраді Сергій Козир вважає, що відмову в реєстрації групи не міг підписувати в.о. заступника голови КМДА Володимир Головач, оскільки реєструвати групу або відмовляти їй відповідно до законодавства може тільки мер.

Також Козир додав, що зафіксовані Головачем помилки у списках членів ініціативної групи не дають підстави відмовити в реєстрації всієї групи.

Він вважає, що окремих членів групи, чиї дані зазначені у списках з якими-небудь помилками, можна з групи виключити, а тих, хто лишився - зареєструвати.

Як відомо, раніше Київська міська держадміністрація відмовилася зареєструвати 2 ініціативні групи з 178 і 216 чоловік зі збору підписів за проведення референдуму з відставки мера й розпуску Київської міськради.

У КМДА пояснили це рішення невідповідністю поданих документів вимогам закону про всеукраїнський та місцеві референдуми.

УНІАН , Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News