Нашоукраїнець і соціаліст посварилися через завод

Середа, 7 березня 2007, 13:58

Голова правління Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, народний депутат Володимир Бойко заявляє про безпідставність спроб оспорити законність приватизації підприємства.

Про це він сказав у середу на прес-конференції в Маріуполі.

"Усі спроби поставити під сумнів законність приватизації комбінату Ілліча безпідставні", - сказав Бойко, зазначивши, що ці спроби ні до чого не призведуть.

У спробах оспорити законність приватизації комбінату Бойко звинуватив колишнього мера Маріуполя, народного депутата Михайла Поживанова.

Голова ММК висловив упевненість, що саме Поживанов нагнітає атмосферу навколо законності приватизації комбінату.

За словами Бойка, сам Поживанов, будучи мером Маріуполя, приватизував ряд великих об`єктів у місті, і тепер законність цієї приватизації також можна поставити під сумнів.

Як відомо, 28 лютого Конституційний Суд України почав розгляд справи про відповідність Конституції Закону "Про особливості приватизації пакету акцій, який належить державі у статутному фонді ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча".

Виступаючи перед суддями КС, Поживанов зазначив, що "закон про приватизацію ММК ім. Ілліча є лобістською змовою ряду народних депутатів і колишнього президента України".

"У результаті ЗАТ "Ілліч-Сталь" незаконно оволоділа державною власністю. При цьому держпакет акцій ММК ім. Ілліча було куплено практично за номінальною вартістю - за 455 млн. 211 тис. грн.", - зазначив народний депутат.

У свою чергу Бойко заявив, що вважає приватизацію підприємства повністю законною і здійсненою на користь держави і трудового колективу підприємства.

"Якщо подивитися на фінансово-економічні показники роботи ММК ім. Ілліча, то ви зрозумієте, що кращого металургійного підприємства в Україні на сьогодні не існує", - сказав Бойко і додав: "Ще будучи мером Маріуполя, Поживанов намагався заволодіти меткомбінатами "Азовсталь" і ім. Ілліча, але тоді йому це не вдалося".

"Ми ніколи не погодимося з рішенням про реприватизацію ММК, якщо воно буде прийняте, то це означає, що потрібно відміняти всю приватизацію в Україні. Запитайте у самого Михайла Олександровича (Поживанова), за скільки в ті роки були продані всі найбільші підприємства українського металургійного комплексу. Ми більше заплатили, чим за них усіх разом узятих", - заявив Бойко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування