Ющенко вирішив, що Україна вітає американську ПРО

Середа, 7 березня 2007, 17:24

Україна вітає початок консультацій щодо розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони США.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на спільній із президентом Польщі Лєхом Качинським прес-конференції у середу в Плоцьку.

"Україна вітає всі кроки, які сьогодні починаються в частині організації взаємних консультацій (щодо розміщення елементів системи ПРО в країнах Східної Європи). Консультації, що будуть проведені з частиною країн, у тому числі й з Україною з даного питання", - сказав Ющенко.

Президент нагадав позицію України про те, що розширення оборонного компонента безпечної політики, це напрямок, що відповідає інтересам європейської колективної безпеки.

За його словами, чим кращою буде індивідуальна система безпеки, тим вищим буде показник безпеки континенту. "Чим більше в наших відносинах буде формуватися проектів оборонного характеру, тим пропорційно зменшитися загроза іншого виклику стратегічного нападу", - підкреслив Ющенко.

Він нагадав позицію України про те, що в кожного народу і держави є право самим вирішувати, як ставитися до даного питання: розміщувати або не розміщувати елементи системи ПРО на своїй території.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...