Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати перетворюють суд на Верховну Раду

Середа, 7 березня 2007, 18:04

Печерський районний суд Києва перервав засідання в справі про заборону Центрвиборчкому, тервиборчкомам і політичним партіям приймати рішення про відкликання або складення повноважень депутатів місцевих рад.

У ході засідання в суд прийшли близько 12 депутатів районних рад як слухачі. Вони попросили надати їм слово, але суд порекомендував їм звернутися в канцелярію суду з письмовим зверненням.

Тоді депутати почали піднімати шум у залі, один із суддів зробив їм зауваження, однак депутати не перестали шуміти, і суддя зробив друге зауваження.

Депутати розгорнули плакат з написом: "Судді Карабань, Вовк і Підпалий - рятівники демократії" і почали скандувати "Ганьба!". Після цього колегія із трьох суддів, зазначених у плакаті, перервала засідання й залишила зал.

5 березня Печерський райсуд Києва заборонив Центрвиборкому, тервиборчкомам, керівними органам партій і блоків приймати рішення про відкликання й дострокове припинення повноважень депутатів місцевих рад до ухвалення рішення в адміністративній справі за позовом депутата Київської міськради Віктора Гринюка.

Тією ж ухвалою суд призупинив рішення 3-ї міжпартійної конференції "Блок Леоніда Черновецького" про відкликання й дострокове припинення повноважень Гринюка.

12 січня Верховна Рада встановила імперативний мандат для депутатів Верховної Ради Криму й місцевих рад, обраних за пропорційною виборчою системою, що передбачає заборону переходу між фракціями депутатів місцевих рад.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування