Для Ющенка європейські гроші – не головне

Середа, 7 березня 2007, 18:26

Президент Віктор Ющенко сподівається, що вже на самміті Україна-ЄС у жовтні в Києві буде підписана базова або поглиблена угода плану дій Україна-ЄС.

Про це він сказав на спільній з польським президентом Лєхом Качинським прес-конференції у середу в Варшаві.

"Жовтневий самміт Україна-ЄС, який, ми сподіваємося, пройде в Києві, дасть можливість прийняти відповідну угоду", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що для України є принциповим провести в найближчі 6-7 місяців активний переговорний процес з ЄС щодо формування ключових положень плану дій Україна-ЄС.

Ющенко також відзначив, що за цей час необхідно буде сформувати коло прихильників і союзників, сформувати нові елементи діалогу між Україною і ЄС.

Ющенко підкреслив, що для України практична інтеграція в ЄС сьогодні починається з конкретних галузевих проектів, таких як об'єднання енергетичних систем, проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні й Польщі.

Він також відзначив, що серед ділових і політичних кіл часто чути про те, що члени ЄС одержують фінансову підтримку від ЄС але, за словами Ющенка, це не головне: "Найбільша перевага, яку може дати ЄС будь-якому членові, у тому числі й Україні - це нові можливості".

За словами Ющенка, ці нові можливості дадуть можливість економічному кадровому потенціалу країни трансформуватися у вигоду економічну, гуманітарну й соціальну.

"Ми йдемо впевнено в ЄС незалежно від того, як нас чують", - підкреслив президент.

На думку Ющенка, кроки інтеграції в ЄС Україна робить успішно.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування