У Брюсселі вирішили, що Ющенко приїжджав через Януковича

П'ятниця, 9 березня 2007, 09:12

Експерт Центру європейської політики в Брюсселі Аманда Очакоша вважає візит президента Віктора Ющенка до Брюсселя "піарівським".

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі вона назвала заяву заступника глави Секретаріату президента Олександра Чалого щодо того, що Ющенко здійснив європейський "прорив", дещо гіперболізованою.

"Так, я безумовно погоджуюся з думкою, що це перебільшення. Я не зовсім розумію, що він має на увазі, коли каже "прорив". Адже, наскільки мені відомо, зараз в Україні пан Янукович командує парадом на 90 відсотків – щонайменше", - сказала вона.

"Я гадаю, це великою мірою піарівський, пропагандистський візит - адже пан Янукович був тут кілька разів, а Ющенко прибув вперше за досить тривалий час. Гадаю, він приїхав сюди, щоб нагадати про себе, щоб продемонструвати, що він і далі за кермом - але, чесно кажучи, якщо хтось з європейських лідерів цьому повірить, я буду дуже здивована", - заявила Очакоша.

Коментуючи сподівання Ющенка, що Євросоюз допоможе порозумінню між гілками влади в Україні, експерт сказала: "Чесно кажучи, я не думаю, що Євросоюз захоче сунути свій палець у такий вогонь".

"Адже врешті-решт нинішнє українське керівництво було обране демократичним шляхом. І нехай нинішня ситуація не подобається пану Ющенку - але ж, зрештою, він сам попросив пана Януковича сформувати цей уряд, якими б не були його мотиви, і все одно це - демократичний процес. Отже, ми маємо співпрацювати з цим урядом до нових виборів. І я вважаю, що саме такого сценарію дотримуватиметься ЄС", - пояснила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування