Депутати хочуть щотижня допитувати Януковича

Неділя, 1 квітня 2007, 14:18

Народні депутати пропонують запровадити проведення "години запитань до уряду".

Текст відповідного проекту постанови про внесення змін до регламенту Верховної Ради зареєстровано в парламенті 30 березня.

Ініціаторами законопроекту є депутати Олександр Єфремов (Партія регіонів) та Сергій Сас (БЮТ).

Згідно з проектом постанови, "година запитань до уряду" проводитиметься щоп’ятниці кожного пленарного тижня з 10-ї до 11-ї години.

Під час проведення "години уряду" у засіданні Верховної Ради передбачається участь Кабінету міністрів у повному складі, крім тих його членів, які не можуть бути присутніми з поважних причин.

Під час проведення "години запитань до уряду" можуть порушуватися лише питання, що належать до компетенції Кабінету міністрів та центральних органів виконавчої влади, зазначається у проекті постанови.

Згідно з документом, "година запитань до уряду" включає: запитання від депутатських фракцій до прем’єр–міністра та відповіді на них (до 15 хвилин); запитання від депутатських фракцій до членів Кабінету міністрів та відповіді на них (до 30 хвилин); запитання народних депутатів до членів Кабінету міністрів та відповіді на них (до 15 хвилин).

Відповідно до проекту постанови, запитання ставляться усно або у письмовій формі. Депутатська фракція може заздалегідь письмово повідомити прем’єр-міністра, інших членів Кабінету міністрів про запитання, які їм буде поставлено, але не більше одного письмового запитання до прем’єр–міністра і одного письмового запитання до інших членів Кабінету міністрів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування