Мартинюк запросив Ющенка у парламент, де "кидатимуть димові шашки"

Понеділок, 2 квітня 2007, 14:22

Перший віце-спікер Адам Мартинюк підтверджує, що у вівторок першим питанням парламент розглядатиме політичну ситуацію в країні.

"Ми поступаємо мудро, бо Верховна Рада повинна висловити свою позицію. Які будуть рішення – залежить від результатів сьогоднішніх консультацій", - сказав Мартинюк на прес-конференції у понеділок.

За його словами, президент запрошений на засідання парламенту, але "скоріше за все його не буде, бо завтра президент збирається відвідати Російську Федерацію".

Коментуючи перспективи політичних консультацій, Мартинюк зазначив, що все залежить від того, які питання там обговорюватимуться.

"Якщо мова йтиме, що я (президент) розпускаю парламент, то коаліція не погодиться. Якщо ж це вимоги, які були озвучені під час з’їзду НСНУ, то з ними можна погодитися", - сказав він, додавши, що коаліція готова застосувати мораторій на розширення коаліції і дочекатися висновку з цього питання Конституційного Суду.

Водночас Мартинюк підкреслив, що "коли говорять про загрозу 300 голосів у коаліції, то відбувається дуже багато спекуляцій".

"Ніхто ніколи не говорив, що нам потрібні 300 голосів, так що це свого роду страшилка", - сказав він.

При цьому Мартинюк зазначив, що у разі, якщо президент таки підпише указ про розпуск парламенту, коаліція буде діяти відповідно до Конституції.

Водночас він підкреслив, що "ніякого переляку немає і бути не може".

"Ви знаєте соціологічні дані і жодні соціологічні дані не говорять, що буде інший політичний розклад", - сказав Мартинюк.

"Якщо ми хочемо викинути мільярди в повітря або дати можливість заробити засобам масової інформації, бо хто-хто, а ваші господарі, потирають руки з задоволенням, щоб були вибори. Бо таких жнив на виборах, як ЗМІ, ніхто не має", - звернувся він до журналістів.

При цьому він додав: "Я вас не критикую, я вас розумію, бо це ваше фінансування – величезні кошти, запитайте у своїх господарів".

Як відомо, раніше Мартинюк заявляв, що за його інформацією на вівторок у парламенті плануються провокації з застосуванням "димових шашок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News