Литвин придумав "витверезник" для Ющенка, Януковича та інших

Понеділок, 2 квітня 2007, 17:37

Екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин не бачить на сьогодні прямих підстав для розпуску парламенту, хоча визнає наявність правових "зачіпок" для цього.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок.

Серед таких "зачіпок" Литвин, зокрема, назвав "дослівне прочитання статті про те, що коаліція формується фракціями".

Реклама:

Екс-спікер зізнався, що хотів би, щоб дострокові вибори відбулися якомога швидше, і в такому разі Народна партія візьме в них участь.

Водночас, Литвин вважає, що виходом з політичної кризи в Україні може стати загальнонаціональний референдум, проведення якого стало б "витверезником" для українського політикуму.

"Якщо ці (політичні сили, присутні при владі) клянуться від імені народу, давайте спитаємо у народу… Давайте проведемо референдум – перший референдум за останні 10 років", - запропонував він.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому лідер Народної партії додав, що результати цього референдуму повинні бути результатом прямої дії, що має бути закріплено або президентом, або Верховною Радою, і стати сигналом для наступних кроків.

Литвин наголосив, що якщо не провести референдум щодо необхідності змін до Конституції, а також форми правління в Україні – президентської чи парламентсько-президентської – Україна навряд чи зможе вийти з політичної кризи.

На переконання екс-спікера, Україна навряд чи зможе до 2009 року вийти з політичної кризи, хоча політики намагатимуться зробити одним одному поступки, що носитимуть тактичний характер.

Водночас, протистояння між політиками та гілками влади надалі матиме постійний або прихований характер, вважає він.

На думку Литвина, події останніх вихідних (мітинги прихильників опозиції та коаліції) свідчать, що "з великої хмари буде маленький дощ".

При цьому Литвин припустив, що політичні відносини надалі матимуть реакційний, а подекуди усереднений характер, втім необхідного для України результату не буде, "всі будуть діяти на короткий результат".

Як відомо, зараз продовжуються політичні консультації президента з керівництвом Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій.

УНІАН, Ліга,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування