Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чи приведуть війська у бойову готовність, залежатиме від ситуації

Понеділок, 2 квітня 2007, 18:00

У Збройних Силах під час масових акцій наприкінці минулого тижня не оголошувався стан підвищеної бойової готовності.

Про це заявив у понеділок на прес-конференції у Севастополі міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Коли у Києві були акції протесту, і в п’ятницю і в суботу Збройні Сили не змінювали стан бойової готовності, не оголошувалося ніякого підвищеного стану", - сказав Гриценко.

За словами міністра, він лише рекомендував командирам військових частин порадити військовослужбовцям, які в ці дні йшли у звільнення, щоб вони уникали місць проведення акцій протесту, аби жодним чином присутність людини у формі не спонукала когось сказати про якісь утиски і репресії.

"А жодних заходів по підвищенню бойової готовності не було зроблено, і я не бачив в цьому жодного сенсу", - додав Гриценко.

Гриценко висловив задоволення, "що організатори цих акцій спільно з міліціонерами забезпечили безконфліктність, не було ніяких зіткнень", і це, на думку міністра оборони, "відрізняє нашу державу від держав, які ще не обрали шлях демократичного розвитку".

"І це те, що відрізняло той перший Майдан від аналогічних подій в інших державах, причому і західноєвропейських. У нас не було зіткнень, слава Богу, що їх не було", - підкреслив Гриценко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде так і в майбутньому, Гриценко зауважив, що все залежатиме від розвитку ситуації.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування