Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розпущені депутати шукають захисту в ПАРЄ. Головатий натякає Зваричу на арешт

Понеділок, 2 квітня 2007, 23:46

Верховна Рада звертається до ПАРЄ з проханням провести термінові дебати щодо ситуації, яка склалася в Україні.

За таке рішення проголосували 261 депутат.

Перед цим представник "Нашої України" Сергій Головатий заявив, що раніше з таким проханням парламент звертався до ПАРЄ, коли екс-президент Кучма мав намір оголосити референдум щодо змін до Конституції.

"ПАРЄ в режимі термінових дебатів розглядала це питання, бо тоді указ був так само неконституційний, як і указ президента Ющенка", - зазначив він.

"Нам потрібні термінові дебати у квітні, щоб зупинити узурпацію влади президентом Ющенком, Романом Зваричем і іншими, хто говорить, що з сьогоднішнього дня у нас немає повноважень", - наголосив Головатий.

Він також підкреслив, що повноваження депутатів, "навіть якщо будуть дострокові вибори, і вони будуть визнані конституційними", він хотів би "дезавуювати" заяви Зварича про те, що у них немає повноважень.

"Повноваження депутатів п'ятого скликання ВР тривають до вступу у свої повноваження Верховної Ради шостого скликання", - сказав він.

"А прем’єр-міністра я прошу закликати президента дезавуювати заяви Зварича інакше, мабуть, треба когось заарештовувати, це є узурпація влади. І ми є повноважні депутати на весь період, поки в конституційний спосіб не відбудуться чи дострокові чи чергові вибори", - зазначив Головатий.

"Тому ми повинні вимагати термінових дебатів ПАРЄ", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування