Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ПРОСИТЬ ЮЩЕНКА ВІДМІНИТИ "ЗЛОЧИННИЙ УКАЗ"

Понеділок, 2 квітня 2007, 23:51

Верховна Рада направила лист президенту Віктору Ющенку, в якому просить дезавуювати указ про розпуск парламенту.

Відповідне звернення підтримав 261 депутат.

У своєму зверненні депутати посилаються на те, указ президента містить антиконституційні норми. Водночас вони вказують на те, що ухвалена увечері постанова Верховної Ради містить пропозиції по виходу з кризи.

"Враховуючи, що згадана постанова враховує майже всі пропозиції президента щодо врегулювання політичного конфлікту, ми пропонуємо вам скасувати свій указ від 02 квітня 2007 року", - заявив Мороз.

Як відомо, перед цим депутати ухвалили звернення, в якому містяться абзаци такого змісту:

"Ми готові до співпраці з усіма народними обранцями незалежно від їх партійності та приналежності до фракції. Ми за якнайшвидше завершення політичної реформи. Конституційна комісія має працювати над узгодженням законодавства, яке забезпечить ефективну дію парламентсько-президентській моделі державного устрою в Україні".

"Соціально-економічні перетворення, реальні кроки до поліпшення життя наших співвітчизників – ось той фундамент, на якому покликані і можуть базуватися, об’єднавчі зусилля подальшої співпраці парламенту, президента, уряду задля майбутнього України та її народу, - йдеться у зверненні.

Водночас після ухвалення постанови Мороз звернув увагу депутатів, що "злочинний указ" президента не містить посилання на 90 статтю конституції, в якій прописано норми розпуску парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...