Янукович просить Ющенка забрати указ, бо буде третій варіант

Вівторок, 3 квітня 2007, 00:50

Прем’єр Віктор Янукович закликає президента Віктора Ющенка не оприлюднювати свій указ про розпуск парламенту, а сісти за стіл переговорів.

Про це він заявив на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем’єра, те, як розвиватиметься ситуація далі "залежатиме від багатьох чинників".

"На мій погляд, є можливість президента зробити кілька кроків, спрямованих на недопущення дестабілізації ситуації в країні", - зазначив Янукович.

"Перше – не оприлюднювати указ (про розпуск парламенту), сісти за стіл переговорів і працювати над виконанням постанови ВР, яка ухвалена першою сьогодні", - запропонував прем’єр.

Як відомо, ця постанова передбачає прискорити підготовку проекту закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики з урахуванням універсалу національної єдності, а також змін до закону про Кабмін, зупинення норми регламенту про позафракційних депутатів, початок роботи конституційної комісії тощо.

"Ця постанова відкриває шлях до переговорного процесу. І у випадку, якщо указ не буде оприлюднений, приймається рішення всіма органами влади, і держава далі живе спокійно цивілізовано і розвивається ", - наголосив Янукович.

Якщо ж президент таки оприлюднить свій указ, то, на думку прем’єра, в нього буде можливість його відмінити іншим своїм указом.

"Про третє не хочу казати. Все інше призведе до загострення ситуації у країні і буде... - я про це президенту казав - воно ляже важким тягарем на голову держави", - попередив прем’єр.

"Я вважаю, що президент має таку можливість ухвалити таке рішення і піти конституційним шляхом. Саме до цього я закликаю Віктора Андрійовича Ющенка вже сьогодні", - сказав Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News