Коаліціанти на Майдані готуються зайняти "стратегічний пост" опозиції

Вівторок, 3 квітня 2007, 11:15

На Майдані Незалежності в Києві під монументом Незалежності станом на 11 ранку вівторка знаходиться близько 50 активістів із прапорами Компартії, поруч з ними стоять два намети.

Організатори акції заявляють, що люди будуть поступово підходити, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Очікується присутність активістів усіх трьох політичних сил, які входять до складу парламентської коаліції - Партії регіонів, Соцпартії і КПУ.

Близько 150 прихильників коаліції оточили сцену на Майдані Незалежності, на якій у вихідні проходив мітинг опозиції.

Люди, що оточили сцену, тримають у руках прапори Партії регіонів. Прихильників опозиції на Майдані Незалежності поки не видно.

Крім того, з боку Хрещатика до Майдану Незалежності рухається колона прихильників КПУ в кількості 100 чоловік і колона прихильників СПУ в кількості 70 чоловік.

У переході зі станції метро Майдан Незалежності на станцію метро Хрещатик знаходяться близько 70 представників правоохоронних органів.

За словами організаторів акції, вони подали заявку в Київську міськадміністрацію на проведення акції на території Майдану Незалежності.

Вони не виключають, що можуть зайняти територію і на протилежному боці Хрещатика - де під час "помаранчевої революції" і на минулих вихідних стояла сцена акції прихильників опозиції.

Також не виключається, що на тій території, де в даний момент знаходяться мітингувальники, можлива організація наметового містечка активістів партій, які входять до складу коаліції.

Водночас, близько 5 тисяч представників Партії регіонів, СПУ і КПУ продовжують пікетувати будинок Верховної Ради на підтримку коаліції.

Учасники акції розташувалися по обидва боки вулиці Грушевського уздовж будинку парламенту, частина з них - на проїзній частині, у зв'язку з чим, рух транспорту утруднений.

Учасники акції поводяться мирно, час від часу вітають проїжджі машини вигуками, махають прапорами із символікою партій Партії регіонів, СПУ, КПУ.

Крім того, ще кілька сотень прихильників коаліції стоять у парку навпроти Кабінету міністрів і скандують "Янукович!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування