Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хочуть задати 10 питань "нелегітимному" Давидовичу

Вівторок, 3 квітня 2007, 13:27

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що з вівторка легітимного керівництва Центральної виборчої комісії не існує і її фінансування припинено.

Про це він заявив журналістам, коментуючи зустріч голови ЦВК Ярослава Давидовича з президентом Віктором Ющенко, яка відбулася у вівторок, повідомляє Ліга.

"Пану Давидовичу спочатку потрібно прочитати закони України, почати з Конституції, потім ознайомитися з рішенням Верховної Ради, щоб не мати сумного завершення своєї юридичної кар'єри", - відзначив Лавринович.

Міністр здивований тим, що Давидович "не усвідомлює реальних правових наслідків" рішень, прийнятих парламентом у понеділок.

Лавринович підкреслив, що можна було б задати Давидовичу 10 питань, яким чином він збирається проводити дострокові вибори, після чого відразу стало б зрозуміло, що це неможливо зробити навіть теоретично.

"Не говорячи вже про те, що з сьогоднішнього дня не існує легітимного керівництва і не існує вже з сьогоднішнього дня взагалі фінансування ЦВК, не тільки виборів. Він (Давидович) ще цього не помітив", - сказав Лавринович.

"Я думаю, він повернеться на роботу, може, поцікавиться, що там, що це за установа, як вона працює далі", - додав він.

Як відомо, у понеділок Верховна Рада ухвалила дві постанови – про запобігання діям, які загрожують конституційному правопорядку, суспільному спокою та стабільності, і про політичну ситуацію, пов'язану з оголошенням указу президента про дострокове припиненням повноважень парламенту.

Також Верховна Рада достроково припинила повноваження нинішнього складу ЦВК і призначила членів ЦВК за станом на 8 грудня 2004 року на чолі з депутатом від Партії регіонів Сергієм Ківаловим.

У вівторок Ющенко провів зустріч із головою ЦВК, у ході якої Давидович повідомив про готовність Центрвиборчкому приступити до роботи з організації дострокових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування